Tekst: Lena Storvand / Felix Media Foto: Fredrik Naumann / Felix Features
Erik Månum, eiendomsforvalter i Gjøvik kommune, kikker ut over Jernbaneparken i byens sentrum. Den er blitt til gjennom to byggetrinn, og byr på skateanlegg, ball- og skøytebane, buldrestein, scene, rulleanlegg og lekeplass med vannfontene.
– Anlegget ble initiert av ivrige skatere i Gjøvik Skate og Snowboardklubb, som i samarbeid med ungdom i Gjøvik har hatt svært stor påvirkning på sluttresultatet, sier Månum.
Resultatet er en flittig brukt park for alle aldersgrupper, tvers over jernbanestasjonen, og i enden av gågata. Flere frivillige, i samarbeid med Gjøvik kommune, sørger for at den forblir fin. Klatreklubben og Gjøvik kommune har ansvar for buldresteinene, og brettklubben og Gjøvik kommune for å holde betongdekket i skateanlegget rent og fint.
– Ut over det, er det et veldig solid anlegg som krever minimalt vedlikehold, sier Månum. Anlegget er på 2 600 kvadrat, kostet 22 millioner og har en årlig driftskostnad på 500 000 kroner.
«Mange tror dette med universell utforming og tilpasning er dyrt. Men har du det med inn i planleggingen fra dag én, blir det ikke dyrere, men mye bedre for alle. Jeg pleier å si at å flytte en strek på en tegning, kontra å flytte en vegg når du har bygget, det er en ganske stor forskjell.»
Erik Månsum
Løsningene:
• Bowls for skating
• Lekeapparater
• Støpte benker
• Buldrestein
• Midt i sentrum
• Vannfontene som er tilpasset for vannlek
Dette kunne vi gjort annerledes:
– Anlegget er universelt utformet tilpasset på tilgjengelighet, men mangler noen apparater som er tilpasset for alle, sier Erik Månum.
Kommunal Rapports redaksjon har ingen rolle i å lage dette innholdet. Kommunal Rapport er opptatt av et tydelig skille mellom redaksjonelt og kommersielt innhold. Dersom du mener dette skillet er utydelig i denne annonsen eller andre annonser i Kommunal rapports nettavis, vil vi gjerne at du forteller oss det på epost til